Terassin ja parvekkeen sisustus

Vinkit ja ideat terassin ja parvekkeen sisustukseen

Näin teet terassista ja parvekkeesta kotisi parhaan paikan

Terassin ja parvekkeen viihtyisyyteen kannattaa panostaa, onhan kyseessä aivan erityinen osa kotiasi! Onnistuneella sisustuksella terassista tai parvekkeesta tulee koko perheen lempipaikka. Kun terassi tai parveke on lasitettu, mullistuvat sisustamisenkin mahdollisuudet.

Kokosimme tälle sivulle hyödyllisimmät vinkit sinulle, joka haluat nostaa parvekkeen tai terassin sisustuksen uudelle tasolle – ja viettää somistamassasi tilassa enemmän aikaa!

Psst! Jos olet kiinnostunut hankkimaan lasituksen terassillesi tai parvekkeellesi, pyydä asiantuntijamme maksuttomalle suunnittelu- ja kustannusarviokäynnille

 

Aloita lasitushankinta maksuttomalla  suunnittelu- ja kustannusarviokäynnillä

 

Inspiroidu vinkeistä:

Lumon parvekkeen sisustus

Terassin ja parvekkeen sisustaminen 

Miltä sinun unelmaterassisi tai -parvekkeesi näyttää? Miellyttävä sisustus vaikuttaa valtavasti terassin käyttöön. Käytä siis hetki aikaa ja mieti terassillesi kalusteet ja tekstiilit, jotka ovat ajattomia ja käytännöllisiä. Uskalla myös ammentaa ideoita trendeistä ja vuoden kierrosta. Tärkeintä on, että terassisi tai parvekkeesi on juuri sinulle paras paikka olla. 

Sisustus ei ole vain tyynynpäällisten valitsemista, vaan myös tilankäytön suunnittelua

Kun suunnittelet terassin tai parvekkeen sisustusta, pohdi tilankäyttöä. Varmista, että tilassa voi aina liikkua vaivattomasti, eivätkä kalusteet haittaa ovien avautumista. Yleisin virhe esimerkiksi pienen parvekkeen sisutuksessa on liian suurien kalusteiden hankkiminen. Ne tekevät parvekkeesta ahtaan ja vaikeakulkuisen. 

Suunnittelussa ota huomioon ainakin:

  • Kulkuväylät
  • Ovien avautumiset
  • Tilankäyttö, kuten oleskelutila, ruokailutila, lasten leikkitila, kasvien viljelytila
  • Valaistus
  • Verhojen tarve katossa ja lasiovissa

Lisää vinkkejä suunnitteluun löydät maksuttomasta oppaastamme

Lasitetulla terassilla perhe pelaa

Näin sisustat lasitetusta terassista monikäyttöisen ja viihtyisän lisähuoneen

Moni suomalainen haluaa terassistaan ensisijaisesti ruokailutilan, jossa on mukava nauttia kesäisin grilliruoasta. Ruokailun lisäksi lasitettu terassi taipuu moneen, mutta jos terassi on pieni ja tilaa vain vähän, kannattaa se sisustaa ensisijaisen käyttötarkoituksen mukaisesti, sanoo sisustussuunnittelija Terhi Lanzett.

Lue lisää >>

Parvekkeen sisustus

Terassin sisustuksen kestosuosikit

Kun sisustat terassisi yksinkertaisesti ja kevyesti, varmistat, ettei terassi muutu säilytystilaksi tai varastoksi. Väljä sisustus onkin aikaa kestävä valinta. 

Huomioi myös vuodenajat sisustuksen suunnittelussa.

Lue lisää >>

Juhlat terassilla

Koristele ja sisusta terassi juhlia varten

Lasitetulla terassilla eivät Suomen kesän arvaamattomat käänteet säätilassa latista juhlien tunnelmaa. Jo pienillä muutoksilla ja valinnoilla luot terassillesi mieleenpainuvan juhlatunnelman. Poimi ideoitamme terassin koristamiseen juhlia varten.

Lue lisää >>

Pienen parvekkeen sisustus

Sisustussuunnittelijan viisi vinkkiä: näin onnistut pienen parvekkeen sisustamisessa

Pienen parvekkeen sisustus vaatii aina  suunnittelua ja mittaamista. Se kuitenkin kannattaa, sillä pienestäkin parvekkeesta voit luoda tunnelmallisen ja monikäyttöisen oleskelutilan sisustamalla sen fiksusti.

Lue lisää >>

Terassin ja parvekkeen vihersisustaminen

Vihersisustaminen tarkoittaa “ruukkujen, viherkasvien ja yhä enemmän myös muiden luonnonelementtien ottamista osaksi sisustusta”. Näin toteaa vihersisustaja Tiina Aroniitty. Vihersisustamisen suosio on viime vuosina kasvanut, sillä kukapa ei haluaisi kokea luonnon positiivisia vaikutuksia myös kotonaan ja kaupunkiympäristössä!

Terassilla ja parvekkeella vihersisustaminen on konkreettinen tapa tuoda luonto osaksi kotia. Viherkasvit ja kukat ovat tässä erinomainen keino: Kasvit lisäävät hyvää oloa ja viihtyvyyttä. Lisäksi ne puhdistavat hengitysilmaa. Mikä olisikaan mukavampaa kuin nauttia raikkaasta, rauhoittavasta tunnelmasta omalla parvekkeella tai terassilla? 

Lasitetulla terassilla tai parvekkeella kasvit myös viihtyvät pidempään: istutuskauden voi aloittaa aiemmin keväällä, kun lasit suojaavat yöpakkasilta. Syksyllä puolestaan räntäsateet ja lähestyvän talven viima pysyvät kätevästi lasituksen ulkopuolella. 

Jos pohdit, millaisia kasveja parvekkeelle tai terassille kannattaa valita, tai miten niistä tulisi pitää huolta, olet oikeassa paikassa! Poimi alta vinkit vihersisustamiseen sekä lue parveke- ja terassikasvien valinnasta ja hoidosta.

Nainen hoitaa terassikasveja

3 askelta vihersisustamiseen

Pohditko, miten pääset alkuun parvekkeen tai terassin vihersisustamisessa? Terassin olosuhteiden kartoittaminen, riittävän suurten ruukkujen hankinta sekä kasvien oikeaoppinen valinta ovat konkreettiset vaiheet, jotka vihersisustaja Tiina Aroniitty listaa blogissamme.

Lue lisää >>

Parvekekasvit

Näin valitset parvekekasvit oikein valoisaan tai varjoisaan tilaan

Parvekkeen lasitus pidentää kasvien kasvukautta, sillä lasitettu tila mahdollistaa kasvihuonemaiset olosuhteet. Lasitus myös suojaa kasveja tuulelta, sateilta ja tuholaisilta. Mutta millaisia kasveja valoisalle parvekkeelle kannattaa valita? Entä mitkä kasvit viihtyvät varjoisalla parvekkeella? 

Lue lisää >>

 

Terassikasvit

Miten valitset terassille sopivat kasvit?

Ruusupuun asiantuntija Sanna Toivonen kertoo, millaisia kasveja terassille kannattaa hankkia. Esimerkiksi sipulikukat ovat yleensä kevään ensimmäisiä hankintoja, sillä ne kestävät hyvin pieniä pakkasia. Lankaköynnös, pehmytmesiheinä ja miljoonakellot ovat puolestaan kauniita läpi kesän aina syksyyn saakka. 

Lue lisää >>

Kesäkukkien hoito

Näin autat  kesäkukkiasi pärjäämään elinvoimaisina läpi kesän

Suomen kesään kuuluvat niin kaatosateet kuin helteetkin. Vaihtelevat olosuhteet ovat haaste hennoille kesäkukille. Osa selviää paahteisellakin paikalla, kun taas toiset nauttivat kosteammasta ympäristöstä. Ruusupuun asiantuntija kertoo hyödyllisiä vinkkejä kesäkukkien hoitoon.

Lue lisää >>

 

20181114_Lumon_Talvi_1142 (1) (1)

 

Terassin ja parvekkeen sisustus eri vuodenaikoina

Viihtyisäksi sisustetulla parvekkeella tai terassilla viihdyt varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn saakka. Myös talvella voit piipahtaa siellä raikkaassa pakkassäässä ja nauttia kirpsakasta kelistä. Kalusteitakaan ei tarvitse siirtää varastoon, sillä ne pärjäävät mainiosti lasitusten suojassa. 

Poimi alta vinkkejä lasitetun tilan sisustamiseen eri vuodenaikojen mukaan!